Jak wychować dziecko i nie zbankrutować. Jak wybrać najlepsze produkty dla swojej pociechy i nie dać się zwariować.

KLUSKI Z KASZY MANNEJ I KURCZAKA (po 10 m)

SHARE
, / 1724 1
Odkąd wprowadzałam gluten, to kasza manna wróciła do mojej kuchni na dobre. W szufladzie ze starymi przepisami znalazłam ciekawy przepis na kluski z kaszy mannej, co prawda w oryginale zawierał on kiełbasę, ale żeby przepis był jadalny dla bobasa wykorzystałam gotowanego kurczaka. Przepis dobry po przeprowadzeniu ekspozycji na gluten.


Składniki:
kasza manna – 10 łyżek,
gotowany kurczak – 20 dkg,
jajka – 3 szt,
cebula – 1 szt, średniej wielkości,
sok pomidorowy – 1/4 szklanki,
czosnek – 4 ząbki,
sól, pieprz, pietruszka, koper

Przygotowanie:

Cebule pokroić drobno, przesmażyć, zmielić maszynką wraz z kurczakiem, dodać sok pomidorowy i chwilę podusić. Do masy dodać jajka, kaszę, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i siekana zieleninę – wymieszać. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, ugotować w osolonej wodzie około 10 minut. Podawać z surówkami, polane masłem.
Może nie jest to danie z górnej półki, ale dobre do przemycenia mięska, jeśli nasze maleństwo za nim nie przepada.

gotowe mleko w płynie bebilon rtf