Jak wychować dziecko i nie zbankrutować. Jak wybrać najlepsze produkty dla swojej pociechy i nie dać się zwariować.

DANIE ZE SCHABU, GRUSZEK I ZIEMNIAKÓW (po 10 m)

SHARE
, / 1034 0
To kolejne danie ze starych przepisów mojej mamy. Bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu.W sam raz dla małych niejadków mięsa, tak przyrządzone mięsko jest soczyste, miękkie i ma słodki posmak.
Składniki:
25 dag schabu
60 dag gruszek
50 dag ziemniaków
sól, pieprz, tłuszcz
Przygotowanie:
Kotlety lekko zbić, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Ziemniaki obrać pokroić w cząstki położyć na mięsie i lekko osolić. Na ziemniaki położyć obrane, pokrojone w ćwiartki gruszki. Wstawić do piekarnika (180 st), przykryć i dusić około 30 minut podlewając niewielka ilością wody.
To jest wersja z przepisu. Ja nie zapiekałam tego w piekarniku, ale dusiłam w garnku na ogniu i wyszło pysznie:)