środa, 2 listopada 2011

WARZYWA NA PATELNIE

W kuchni jestem zwolenniczką świeżych warzyw, ale wiadomo nie zawsze można na nie liczyć szczególnie w sezonie zimowym. Najzdrowszą formą zachowania warzyw jest ich mrożenie, ponieważ mój zamrażalnik jest niewielkich rozmiarów, korzystam z dobroci zamrażarek w supermarketach:). Wśród mrożonych warzyw najbardziej sobie cenię mieszankę WARZYWA NA PATELNIĘ (taką najzwyklejszą, w której są ziemniaki). 

Przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut. W trakcie tych 10 minut można przygotować jednocześnie kotlety, rybę w panierce czy usmażyć kurczaka pokrojonego w kostkę, którego później wrzucimy do mieszanki. Jednym słowem danie ekspres w sam raz, gdy głodny mąż wraca do domu, a myśmy dopiero co wrócili ze spaceru, czy marudne dziecię nie pozwala nam na wykwinty obiad.

Koszt to średnio 5 zł/paczka w zależności od firmy, pojemności i promocji.

Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł na te warzywa??

4 komentarze:

  1. To ja cos dorzuce.Rowniez korzystam z mozonek a ostatnimi czasy prygotowuje je na parze(pomysl mam od Ciebie Sprytna Mamo)i warzywka tak prygotowane sa o niebo lepsze niz te z wody lub patelni.Pozniej po ugotowaniu mieszam to wszystko na patelni+mieso (uprzednio robione rowniez na parze).Chwileczke razem podduszam i "dosmaczam".Jak mam jeszcze czas to robie osobno sos pieczarkwy ze smietana(nie za duzo)i polewam tym potrawke i posypuje zielona pietruszka lub koperkiem.

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyznam się, że nie próbowałam tych warzyw na parze przygotować:), koniecznie muszę to następnym razem sprawdzić:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja je uwielbiam zapieczone z żółtym serem i makaronem z dużą ilością ziół prowansalskich :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...