Jak wychować dziecko i nie zbankrutować. Jak wybrać najlepsze produkty dla swojej pociechy i nie dać się zwariować.

NALEŚNIKI Z MIĘSEM I MARCHEWKĄ (po 10 m)

SHARE
, / 1549 2
Często bywa tak, że zostaje nam gotowane mięso z pysznego rosołku, jednym ze sposobów wykorzystania tego mięska jako farsz do naleśników. Przepisu na ciasto na naleśniki nie podaje, bo zapewne każdy ma jakiś swój sprawdzony:). Potrawka po 10 m., ze względu na jajko, mąkę i w zależności od rodzaju mięsa:)


Składniki:
porcja gotowanego mięsa,
marchewki – 3 średnie
cebula – 1 szt.
pietruszka
przyprawy
ew. jogurt naturalny do polania
naleśniki

Przygotowanie:
Gotowane mięso wraz z wcześniej lekko podsmażoną cebulką przemielić przez maszynkę do mięsa. Ugotowane marchewki potarte na drobnych oczkach połączyć z mięsem i doprawić według uznania. Na końcu do farszu dodać posiekana świeżą pietruszkę. Farszem wysmarować przygotowane naleśniki i zawinąć w ruloniki, przed podaniem polać jogurtem lub śmietaną.
Porcja oczywiście starcza dla większego grona:).
Raz zrobiłam ten farsz z naleśnikami z mąki kukurydzianej. mój mąż się zajadał, mnie jednak ten kukurydziany smak nie podszedł:).