Na piątek, bo bez mięsa, nawet mój samiec alfa🙂 dzielnie to znosi.
Składniki:
Szpinak, ziemniaki, woda, olej, jajka, masło, mąka, gałka muszkatołowa, czosnek, przyprawy.
(nie podaję ile czego, bo to zależy tylko od nas)
Przygotowanie:
Ziemniaki gotuje na parze (albo tradycyjnie zalewając wrzątkiem). Szpinak parze, gotuje chwilę aż zmięknie, potem drobno siekam. Część szpinaku i ziemniaków miksuje w blenderku, dodaje wodę i odrobinę oleju (po 7 m), dodaje tez posiekane, ugotowane żółtko (po 7 m) – porcja dla maluszka. Dla reszty członków: na patelni roztapiam masło, dodaje mąką i robię zasmażkę, dodaje szpinak, zmiażdżony czosnek, vegete, pieprz, sól i gałkę muszkatołową, na końcu dodaje surowe jajko. Ziemniaki i szpinak podaje z jajkiem sadzonym. Szybko i smacznie.
Napisz Odpowiedź
You must be logged in to post a comment.