Jak wychować dziecko i nie zbankrutować. Jak wybrać najlepsze produkty dla swojej pociechy i nie dać się zwariować.

RISOTTO Z BURACZKAMI I RYBĄ (po 7 m)

SHARE
, / 1639 1

Jest to, co prawda trochę oszukane risotto, ze względu na małego przygotowywałam składniki na parze. Myślę, że osobom, które na parze nie gotują, w tradycyjny sposób też pysznie wyjdzie🙂.
Składniki:
Ryż – 2 torebki
Buraki – ok. 4 szt.
Ryba – dowolne filety
Cebula – 1 szt.
Czosnek – 2 ząbki
Bulion – ok. 1 szklanki
Sól, pieprz, tymianek
Woda, olej

Przygotowanie:
Ryż ugotować. Buraczki obrać, potrzeć na tarce z dużymi oczkami i ugotować na parze. Rybę posolić i popieprzyć (oprócz kawałka dla malucha) i ugotować na parze. Porcja dla malucha składa się z ryżu, buraczków i ryby (ilość wedle apetytu szkraba), przegotowanej wody i odrobiny oleju. Dla reszty rodzinki, pokrojoną w kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek podsmażam na patelni, dodaje ugotowany ryż i buraczki, dodaje bulion i przyprawiam solą, pieprzem i tymiankiem. Risotto nakładam na talerz, a na nim układam rybę przyprawiona świeżym koperkiem i gotowe🙂.

Napisz Odpowiedź