Jak wychować dziecko i nie zbankrutować. Jak wybrać najlepsze produkty dla swojej pociechy i nie dać się zwariować.

RYBA W SOSIE CHRZANOWO – GROSZKOWYM Z RYŻEM (po 6m)

SHARE
, / 963 2
Ten chrzan, to oczywiście wersja dla dorosłych, ale pozostałe składniki nadają się dla małego szkraba.
Składniki:
Ryba – dowolny filet, w ilości odpowiedniej dla członków rodziny
Groszek – 1 puszka, może być też świeży łuskany
Ryż – ilość wedle uznania domowników
Jogurt naturalny – pół szklanki
Chrzan – ok. 2 łyżeczki
Olej (po 7 m), woda przegotowana, ew. pół ugotowanego żółtko (po 7 m)
Przyprawy, sok z cytryny

Przygotowanie:
Ryż ugotować. Rybę doprawić solą i pieprzem oprócz kawałka dla bobasa i ugotować na parze. ¼ puszki groszku przetrzeć przez sitko, dodać ryż, rozdrobnioną (sprawdzoną dokładnie pod kątem ości) rybę, łyżkę oleju, wodę według uznania i ew. żółtko, zmiksować – porcja dla malucha. Resztę groszku zmiksować z jogurtem naturalnym i chrzanem, doprawić do smaku sokiem z cytryny. Dla dorosłej🙂 części rodzinki ryż i rybę podawać polaną sosem.